Kyllähän se tiedetään, että tämä maailmamme on iso paikka ja että meitä on täällä moneksi. Kaikki tietävät, niin kuin myös minä, että me emme ole kaikki samanlaisia mutta maailma on niin iso paikka, että kyllä me kaikki tänne mahdutaan. Jokainen osaa ottaa ennakkoluulottomasti vastaan erilaiset ihmiset ja persoonat... -EIKU PERKELE, EIVÄTHÄN KAIKKI OSAAKAAN. Vaikka maailman luulisi olevan tarpeeksi iso paikka, niin minä en siltikään pysty ymmärtämään, että miten helvetissä tänne mahtuu näinkin paljon idiootteja. Sellaisia umpinaisissa tynnyreissä kasvaneita luupäitä, jotka eivät osaa tai välitä tai edes halua käyttää niitä nystyröitä, jotka sijaitsevat korviemme välissä ja joita aivoiksikin kutsutaan. Kun siellä tynnyrissä on opittu elämään pimeässä niin kyllä sen menon täytyy olla yhtä pimeää tynnyrin ulkopuolellakin.

  Harvinaisen hyvä esimerkki umpinaisesta ajattelusta on tällä hetkellä nähtävissä niin netissä, lehdissä kuin myös facebookin seinällä kun yksi ystävä kerrallaan julkaisee saman uutisen. Surullisen typerän hallinnon omistava itänaapurimme on päässyt viime aikoina loistamaan ajatuksillaan vähemmistöjen oikeuksista enemmän kuin kyseiset ajatukset ansaitsisivat. Itse en vain kykene ymmärtämään sitä, miten niin suuri maa kuin Venäjä onnistuu näkemään jonkun itävaltalaisen euroviisuvoittajan itselleen uhkana. Tai kenenkään sellaisen miehen, joka haluaa ja uskaltaa pukeutua naisten vaatteisiin. Tai naisen, joka haluaa suudella toista naista. Tosissaan tuntuu, että Putinilla ja muilla Venäjän päättäjillä on nousut pissi hattuun kun he luulevat voivansa käskeä omia kansalaisiaan ja muita maailman valtioita ajattelemaan niin kuin he itse haluavat. En edes halua pystyä ymmärtämään sitä, mitä kaikkea he ovat valmiita tekemään kitkeäkseen kaiken vähänkään erilaisen ja heidän mielestään etovan ja väärän ei pelkästään Venäjältä, vaan myös naapurimaista ja koko maailmasta. Se ei riitä, että heidän pitäisi puhdistaa oma maa "näistä kammotuksista", vaan Venäjän päättävien tahojen täytyy päästä tunkemaan nokkansa myös muiden maiden politiikkaan ja koko maailman ihmisoikeuksiin.

stupidity-normal.jpg

  Niinpä niin. Kyllähän minä tiesin, että tähän suureen maailmaamme mahtuu iso liuta kusipäitä, mutta en arvannut että ne olisivat näin kovia lisääntymään. Idiootit ja ajatusrajoitteiset ovat tässä maailmassa uusiutuva luonnonvara siinä missä sitä ovat myös räkä, ilmavaivat, hiukset ja epätoivottavat ajatukset. Se joka haluaa voi vielä sulkea Venäjän ja sen poliittiset kohellukset mielestään kun alkaa saada tarpeekseen, mutta haastavampaa on päästä eroon niistä aaseista joihin törmää jokapäiväisessä elämässä. Varsinkin koulu- ja työelämässä kulkiessa kerran jos toisenkin päivässä törmää näihin arjen ajattelemattomiin, joiden elämän tavoite on selvitä mahdollisimman vähällä toivoen, että joku ahkera tekee kaiken heidän puolestaan. Tehdyn työn määrä on suoraan verrannollinen opettajalta saatujen monisteiden ja töissä pakaralihaksilla istuttujen minuuttien määrään. Itse ei olla valmiita tekemään mitään oman onnellisuutensa eteen ja silti jaksetaan valittaa siitä, miten kaikki on mennyt mönkään eikä itselle koskaan tapahdu mitään hyvää. Ei suostuta näkemään sitä, että kaikki he, joille tapahtuu jotain hyvää OVAT MYÖS TEHNEET HELVETISTI TÖITÄ SEN ETEEN. Nähdään vain oma napa ja ajatukset pyörii sen ympärillä -aivan kuten venäjällä poliitikot suostuvat kuulemaan vain omat ajatuksensa ja yrittävät saada maailman sopeutumaan niihin vaikka väkisin.

  En voi saada Putinia ja hänen seuraajiaan muuttamaan mieltään, vaikka heidän tapansa ajatella kaivertaisi sieluuni minkä kokoisen kolon tahansa. Mikä näitä käsittämättömän typeriä, ajattelemattomia, itsekeskeisiä arkipäivän ihmisiä sitten oikein vaivaa? Jokin sellainen, mikä ei tosiaankaan vaivaa Venäjän päämiehiä ja mikä juuri on se ongelma: TAVALLINEN IHMINEN ON LAISKA. Johtoportaisiin pääsevät ahkerat ja tarpeeksi kunnianhimoiset, ovat heidän mielipiteensä sitten miten uskomattomia tahansa. Nykypäivänä kuka tahansa voi päästä poliittisen ravintoketjun yläpäähän jos on vain tarpeeksi tahtoa ja tekee töitä sen eteen. Demokratia on siitä typerä instituutio, että se antaa kansalaisten äänestää, vaikka heillä ei olisi mitään hajua siitä, että mille tai kelle he äänensä antavat. Kuka tahansa pääsee johtoasemaan tai julkisuuteen, jos osaa vain myydä itsensä tarpeeksi hyvin ja saa itsensä kuulostamaan uskottavalta. Ihmiset, jotka eivät viitsi ottaa asioista paremmin selvää, äänestävät ketä tahansa, joka kuulostaa hyvältä. He katsovat ohjelmia, missä julkisuuteen hinkuvat esiintyvät puolialasti ja huutavat törkeyksiä toisilleen saadakseen oman nimensä suomalaisten huulille. Tv -mainokset ja verbaalisesti lahjakkaat poliitikot vievät suomalaisia kuin pässiä narussa, eikä meistä suurin osa edes huomaa sitä. Auomme päätämme siitä miten typeriä nykyiset tv-ohjelmat ovat ja sitten katsomalla kyseisiä ohjelmia tilaamme televisioomme lisää samanlaisia. KUINKA TYPERÄ OLENTO IHMINEN VOI OLLA?

  Tavallinen Suomen kansalainen on erityisen lahjakas huomaamaan epäkohdat, jotka koskevat juuri häntä ja valittamaan kaikesta siitä, mikä on päin mäntyä. Kuitenkaan kukaan ei tunnu olevan valmis TEKEMÄÄN MITÄÄN ASIOIDEN ETEEN. Tämä piirre ei koske pelkästään politiikkaa vaan se näkyy ihan kaikkialla ihmisten arjessa: työpaikalla työtoverimme hoitavat hommansa huonosti mutta emme koskaan sano heille siitä mitään. Koulussa ne opiskelijat, jotka eivät koskaan tee itse mitään oppiakseen ovat useimmiten myös kovimpia valittamaan, etteivät ymmärrä mitään. Joka vaaleissa äänestämme tunnetuimmat kasvot päättämään asioistamme ja toteamme jälleen kerran, että pieleen meni tämäkin hallitus. Näemme ja kuulemme joka päivä järkyttävämpiä uutisia maailmalta, mutta silti ajatuksemme pyörivät vain itsessämme ja omassa elämässämme. Haluamme ja vaadimme muilta huomiota, mutta emme ole valmiita antamaan omaa aikaamme toisille. Odotamme kaiken tulevan valmiina eteemme ilman, että teemme itse asialle koskaan mitään.

  Tänään istuessani opistolla mietin, että MISSÄ ON NYKYSUOMALAISEN TAISTELUTAHTO? Viime vuosituhannella vielä ihmiset saattoivat pitää mellakan, protestoida, kirjoittaa mielipidekirjoituksia, huutaa ajatuksensa maailmalle televisiossa ja radiossa tai möläyttää suoraan päin toisen kasvoja, että mikä heidän mielestään tässä maailmassa mättää. Ihmiset tahtoivat asioita ja tekivät töitä niiden eteen. Ihmiset olivat valmiita taistelemaan sen eteen, mitä elämältään halusivat. Se oli jopa oletus, etteivät asiat muutu ellei niille tee jotain Ihmiset eivät ole koskaan lakanneet haluamasta asioita. Nykyään he ovat vain lakanneet taistelemasta. Tyydymme olemaan typeriä ja helposti ohjailtavissa, sillä silloin pääsemme itse helpommalla. Oletukseksi on tullut ajatus, että kyllä joku hoitaa asiat kuntoon vaikka se en olisi minä ja vaikka en edes aukaisisi suutaani ja kertoisi, että mikä on pielessä. KUKAAN EI OSAA LUKEA TOISEN AJATUKSIA. MUILLA EI OLE RÖNTGENKATSETTA, JOLLA HE NÄKISIVÄT PÄÄSI SISÄÄN. Karu totuus on se, että mikään tässä maailmassa ei koskaan tule muuttumaan, jos kukaan ei tee asioille mitään. Nimittäin jos et ole tyytyväinen elämääsi ja tilanteeseesi tällä hetkellä, niin voin antaa sinulle yhden pienen vinkin: VAIN SINÄ VOIT MUUTTAA OMAN TILANTEESI, EIKÄ KUKAAN MUU VOI TEHDÄ SITÄ PUOLESTASI. Tämä koskee myös asioita, jotka ärsyttävät sinua vaikka eivät varsinaisesti sinua koskisikaan.